Annonse
Vesterålsliv

Trykte stemninger. Marit Myklebust, stofftrykk, Karl-Gustav Gjertsen, grafikk

Torsdag 7. mars 2013 kl. 12.00 til 14.00, Kunstnerhuset, Sortland

I kulturuka byr Sortland kunstforening på ei utstilling som er fargerik både i direkte og overført betydning. Det er ekteparet Marit Myklebust og Karl-Gustav Gjertsen fra Narvik som inntar Kunstnerhuset med sine «Trykte stemninger». Begge arbeider de med trykk, Myklebust med silketrykk på bomullsstoff, Gjertsen med grafikk.
Myklebust lager billedtepper, skjerf, duker og gardiner med stiliserte motiv i vakre og spennende fargesammensetninger, mens Gjertsens svart-kvite trykk er detaljerte, ofte med en humoristisk snert. Gjertsen jobber også med skulpturer og underholdning, er humorist, artist, poet og musiker og også journalist, petitskribent og tegner i avisen Fremover. Svært mange vil kjenne ham som fast gjest i TV-serien “…Du skal høre mye”. Det er også laget en egen dokumentar om Gjertsen i “Faktor” (NRK-TV). Gjertsen vil underholde på utstillingsåpninga lørdag 2. mars.
Myklebust og Gjertsen har begge lange merittlister som kunstnere og er innkjøpt av mange offentlige institusjoner og kunstforeninger. De har også begge deltatt på svært mange utstillinger, både juryerte og andre, og utsmykket en lang rekke offentlige og private bygg. I regionen vår kjenner nok mange Myklebusts arbeid fra kantina på Stokmarknes v.g. skole og Andøya bo- og behandlingssenter og Gjertsens fra flyplassen på Evenes, men arbeidene deres er spredt over hele landet. Kunstforeninga ønsker alle hjertelig velkommen til utstillinga som vil være åpen hele kulturuka unntatt mandag.

Vist 179 ganger. Følges av 1 person.

Var du med?

En anbefalte Person_gray

Hvor skjer det?